Ocasions especials

INGREDIENTS
Per a 4 casetes de gengibre
 

Pel pa de gengibre:
- 1 / 2 tassa de sucre moreno. 
- 125 gr. de mantega sense sal si es possible sinó mantega normal.
2 rovells d'ou
- 1 Tassa de farina.

- 3 / 4 de culleradeta bicarbonat de soda
- 2 cullerades de gingebre mòlt
- 1 culleradeta de canyella 
- 3 cullerades de sirop de maduixa.

Pel glacejat:

- 2 clares de ous.
- 3 tasses de sucre glas.

Per la decoració:
-Nuvols.
-Regalicia.
-Bastons de caramel.
-Totes les llaminadures que volgueu.


Preparació:


1- Batre la farina, el bicarbonat, el gingebre i la canyella en un recipient. Preescalfa el forn a 180 º C. Barreja la mantega i el sucre en un bol gran fins que estigui suau i esponjós. Continua batent, afegint els rovells d'ou d'una en una fins que estiguin ben combinats. Afegeix els ingredients secs i el xarop de caramel i remena fins que s'uneixin.

2- Fes servir les mans per combinar i pastar fins a formar una massa suau. Serà una barreja grumollosa, però no et preocupis, s'humitegen al desplegar-se. Si la barreja és massa enganxosa per al teu gust, escampar amb farina lleugerament i pasta una mica més. Divideix la massa en 4-5 boles. Pren una de les boles de massa i col · loca en un full de paper encerat lleugerament empolvorat amb farina. Col · loca un altre full de paper encerat a la part superior i estén la massa entre les fulles de paper amb un corró a un gruix d'uns 4-5 mm.

3- Talla les formes que necessites per fer les cases. Cada casa necessita de 3 parells de formes, 6 peces en total. La massa ha de donar suficient per a 4 cases si utilitzen les dimensions donades. Això és el que necessites per tallar una sola casa:
- 2 parets laterals: rectangles de 5 x 8 cm
- 2 peces de sostre: rectangles 5cm x 9cm
- 2 murs frontals: quadrats de 5 x 5 cm amb un triangle isòsceles connectat a la part superior amb una alçada de 3 cm, és a dir, 5 cm de costat amb una punta de 8 cm en el centre.


4- Situa les retallades en una safata d'enfornar folrada. La massa es pot trencar quan els col · loquis, però només amb pressionar suaument els unirà de nou, les esquerdes no es mostraran un cop cuites. Enfornar durant 10 minuts o fins que es daurin les galetes. Vigila'l, es cremen ràpidament un cop fetes. Estaran toves quan les treguis del forn, així que deixa-les a la safata d'enfornar (sempre que estigui coberta amb paper d'enfornar), o Llisca suaument sobre una reixeta perquè es refredin completament.

5- Preparar la base del setinat real, usant la meitat dels ingredients, 1 clara d'ou, i batre amb una batedora elèctrica fins posar-les a punt de neu, seguir batent, mentre que a poc a poc s'afegeix 1,5 tasses de sucre glas. La barreja ha de ser forta i brillant. Aquest setinat s'utilitzarà per a la construcció de les cases, mantenir l'altra meitat dels ingredients per decorar els exteriors.

6- Construir la base de la casa enganxant els quatre trossos de la paret.
Pots utilitzar una mànega pastissera si vols per enganxar els diferents trossos.
7- Col · loca en un full de paper d'alumini o paper de forn perquè endureixi el glacejat. Quan estigui dur pots col · locar la teulada, utilitzant més setinat real per unir les peces. Ara tens la casa bàsica preparada per ser decorada. Deixa reposar durant 20-30 minuts, i construeix la resta de casetes.
8- Ara la part divertida, la decoració. En primer lloc, preparar més glacejat real amb la clara d'ou sobreante i 1,5 tassa de sucre en pols, i utilitza'l per construir finestres i portes en les parets de la casa. Es pot utilitzar caramel de regalèssia rectangular per els porticons, i la part corbada dels bastons de caramel per a les portes. Si ho trobes també pots posar algun tipus d'adorn nadalenc de caramel.


9- Un cop acabada la part inferior de la casa, acabem el sostre. Alguns d'ells es poden decorar amb setinat real per donar la sensació de neu, i decorar-los amb alguns adorns. També es pot tallar diagonalment una barreta de xocolata tipus KitKat per fer semblar una llar de foc. Petites núvols inserides en un petit filferro simularan el fum de la xemeneia d'una manera molt simpàtica.
10- Finalment pots decorar la resta del paisatge nadalenc. Podeu fer un camí de terra empolvorant cacau en pols i col · locant unes barretes de xocolata en el camí, així com escampar sucre glacé sobre la safata per simular la neu entre les cases ... La resta ja és només qüestió d'imaginació!